Призначення зерна: Посівний матеріал
Кількість: 200 тонн
ОРИГІНАТОР: Селекційно-генетичний інститут – Національний центр насіннєзнавства та сортовивчення
ЗАНЕСЕНИЙ ДО РЕЄСТРУ СОРТІВ РОСЛИН УКРАЇНИ в 2010 році для
вирощування у лісостеповій та степовій зонах України.
Високоінтенсивного типу універсального використання на високих і середніх агрофонах. Різновид лютесценс.
БІОЛОГІЧНІ ОЗНАКИ: сорт середньорослий, стійкий до вилягання, осипання та проростання на пні. Сильна пшениця. Колос білий, безостий (проявляються остоподібні відростки 2,0-2,5 мм), довжиною 90-108 мм, середньої щільності (20-21 колосок на 100 мм стрижня). Колоскова луска овальна, довжина 9,2-10,5 мм, ширина 3,7-4,8 мм.
Плече пряме, ширина 0,7-0,9 мм. Зубець прямий, довжиною 0,8-1,2 мм. Кіль наявний. Зернівка червона, овальної форми, довжина 7,1-8,1 мм, ширина 3,3-3,6 мм, товщина 2,9-3,4 мм.
Відрізняється винятково високою позитивною реакцією на підвищення агрофону, особливо на внесення
азотних добрив. Строки сівби і норми висіву загальноприйняті для озимої пшениці в зонах вирощування. Висока стійкість до осипання та проростання зерна в колосі при перестої і випаданні дощів на дозрілу пшеницю. Тривалий період спокою
насіння - 45-50 діб.
Сорт
Середньорослий
Вегетаційний період, діб
273-275
Рослина заввишки, см
98-117
Маса 1000 насінин, г
38,0-44,0
Стійкість до вилягання
Висока
Морозостійкість
Висока
Стійкість до ураження борошнистою росою
Середня
(//www.ukrboard.com.ua)
Стійкість до бурої листкової іржі
Висока
Стійкість до осипання зерна
Висока
Зміст білка в зерні, %
13,0-14,6
Зміст сирої клейковини, %
27,2-32,0
Сила борошна, а.о.
285-420
Об’єм хліба із 100 г. борошна, мл
980-1100
Оцінка хлібопекарських властивостей, балів
4,4-4,8
Посухостійкість, балів
8-9
Стійкість до вилягання, балів
8-9
Стійкість до осипання зерна, балів
8-9
Стійкість до хвороб, балів
7-9